De behandeling

De therapievorm die ingezet wordt bij De Kinesioloog is een manier om mensen op een natuurlijke manier energetisch weer in balans te brengen en te houden. De oorzaak van klachten wordt gezocht op het niveau van het lichaam, het bewustzijn en/of het onderbewuste.

Een behandeling neemt ongeveer een uur in beslag. Er wordt begonnen met een gesprek over uw klachtenbeeld en de achtergronden ervan. Samen formuleren we uw hulpvraag. Bij het daarop volgende onderzoek wordt onder andere gewerkt met testampullen en flesjes. Met behulp van deze testampullen en flesjes die bij het lichaam gehouden worden, wordt via een reactie hiervan op de spierspanning in uw arm - dit wordt met de hand getest -, bekeken wat de oorzaak en de aard van de verstoring, de zogenaamde disbalans, kan zijn. Als eclectisch energetisch natuurgeneeskundige maak ik naast de spiertest uit de kinesiologie ook gebruik van de SiVAS-polsdiagnostiek en de pendel. Het onderzoek verloopt meestal liggend. Kleine kinderen kunnen zittend getest worden, eventueel bij een ouder op schoot. U hoeft zich niet te ontkleden.

Voor een betrouwbare test is het belangrijk eventuele medicijnen en supplementen die u al slikt mee te testen.

Nadat de disbalansen zijn gevonden, wordt er gezocht naar manieren om deze op te heffen. Het belangrijkste wat er gebeurt tijdens de sessie is dat de cliënt leert om het zelfherstellend vermogen van zijn lichaam aan te spreken. Afhankelijk van de klachten kan een eenvoudige verandering in het voedingspatroon al voldoende zijn voor een verbetering. Onderdeel van een sessie kan het toepassen van regressietherapie zijn. Andere mogelijkheden zijn het inzetten van middelen uit de homeopathie en fytotherapie (planten), vitamines of mineralen, maar ook het aanraken van reflexzones of het behandelen van acupunctuurpunten. 

Het kan soms ook nodig zijn u door te verwijzen naar een collega-therapeut of arts.

Het is mogelijk dat in eerste instantie reacties optreden in de vorm van verergering van de klachten. Deze klachten zullen in de regel vrij snel afnemen. Eventueel kan na overleg besloten worden de dosering van de ondersteunende middelen aan te passen.

Na een aantal behandelingen zal er steeds minder disbalans te vinden zijn. U gaat zich steeds beter voelen en uw klachtenpatroon neemt af. Afhankelijk van de onderliggende problematiek kan de totale behandeling een periode in beslag nemen van enkele weken tot maanden.

Het spreekt voor zich dat u bij ernstige klachten uw arts of specialist dient te (blijven) raadplegen en dat de aanvullende ondersteuningen niet ter vervanging van uw bestaande reguliere medicatie bedoeld zijn.